Letní příměstské tábory 2023

Letní příměstské tábory 2023

Letní příměstské tábory budou probíhat v Havířově v našem zázemí cvičení a herny Neposedové. Na adrese Jaselská 1197/1, Havířov, kde jsme se přestěhovali v minulém roce.

Pro děti ze cvičení bude toto místo známé a nebudou se bát, navíc to máme kousek do přírody a na dětská hřiště. Po ruce budeme také mít veškeré pomůcky, které používáme při cvičení rodičů s dětmi, ale i učebnu na tvoření. Hlavními tetami na táboře budou i letos Lucka a Klárka a Lucka které přesvědčí i děti, které se ještě na tábor necítí.

U většiny táborů nedělíme děti  zvlášť na mladší a starší děti, ale v každém termínu táboru budeme mít kapacitu pro menší děti 4-6 let a  starší děti 6-10 let. Chtěli bychom děti společně propojit a učit je vzájemné pomoci při hrách a úkolech. Toto neplatí pro dobrodružný a plavecký tábor.

Jestliže máte dítě starší než 10 let a chce se k nám na tábor připojit i za předpokladu, že ostatní děti budou mladší. Nebo pokud chtějí být sourozenci společně, tak s tím nemáme problém. I starší děti si s námi tábor užijí. Zároveň naše tábory jsou ideální pro menší děti, které ještě nemají s tábory zkušenost a bojí se zůstat na táboře bez rodičů. Ještě se nám nestalo, že bychom děti nezaujali a museli je vrátit rodičům. Na konci týdne odcházejí spokojení.

Dopravovat se na místa budeme pěšky, městskou hromadnou dopravou nebo pronajatým minibusem od společnosti ČSAD. Obědy budeme nejspíše odebírat ZŠ Na Nábřeží a ZŠ Moravská.

Program táborů se může měnit v závislosti na počasí (velké vedro, déšť) nebo na základě přání dětí. Některé činnosti nebudou po menší děti, jako třeba náročné výlety, proto jim program uzpůsobíme a vymyslíme jinou aktivitu na dané téma táboru.

 

Sportovní plavecký

Na plaveckém táboře se těšíme na děti z našich kroužků plavání pro samostatné děti. Zaměříme se na zdokonalení plaveckých stylů. Těšíme se na všechny plavce, které bude bavit každé dopoledne chodit na trénink na bazén Ještěrka nebo na koupaliště. Na odpoledne připravíme dětem rozmanité táborové hry, výlety a sportovní aktivity.

Vesmírné dobrodružství

V tomto táboře se vydáme na vesmírnou cestu po stopách vzniku hvězd a jejich soustav. Vytvoříme si svoji vlastní raketu, cestováním napříč galaxií se naučíme něco o planetách a poznáme mnoho nových neznámých míst. Nesmí chybět také návštěva planetária, kde zažijeme vesmírné dobrodružství.

Indiánský

Na tomto táboře budeme s dětmi cestovat vlaky, jako novodobí indiáni za svými předky. Chystáme se do indiánského a archeoparku. Vydáme se na dobrodružnou indiánskou stezku, vyrobíme si indiánské trika, čelenky, totemy, luky, praky. Naučíme se indiánskou řeč a užijeme si spoustu srandy při hrách a úkolech. Třeba si opečeme i ulovené buřty na ohni.

Děti budou potřebovat jedno bílé triko, ze kterého budeme vyrábět indiánské triko.

Mini dobrodružný a sportovně dobrodružný

Na dobrodružném výletě s dětmi se vydáme na výlety do přírody. Budeme cestovat vlaky a ujdeme pár kilometrů pěšky, pokud počasí dovolí a nezabrání nám silné slunce nebo déšť budeme skoro pořád venku. Vydáme se na stezku po medvědích tlapách, zajdeme si na lanovou dráhu, sjedeme Ostravici  nebo vylezeme na lezeckou stěnu v Tendoru. Chystáme se různé výlety.  Zajdeme i na bazén nebo koupaliště. Letos budeme mít i společnou přespávanou u nás na základně.

Letos máme i verzi pro menší děti, plánujeme menší turistické trasy na naučných stezkách v Beskydech, výlety do přírody, na horolezeckou stěnu nebo výpravu za dinosaury apod.

Cesta do pravěku – Doba ledová

Se všemi milovníky dinosaurů se vydáme za cestou do pravěku. Společně pojedeme na výlet do dinoparku, prozkoumáme pravěk. Zajedeme do archeoparku, uděláme si archeologické vykopávky. Zkrátka spousta dinosauřího dobrodružství.

Pohádkový tábor

Na pohádkovém táboře budeme cestovat z pohádky do pohádky. Během týdne si přijdou na své milovníci příšerek, princezen, rytířů. Přesuneme se také do Bradavic a  zahrajeme si turnaj ve famfrpálu.

 

Termíny táborů 2023

červenec

1. termín – 10. – 14. července  – Vesmírné dobrodružství – 3 350,-
1. termín – 10. – 14. července – Sportovní plavecký na Ještěrce – 3 950,-
2. termín – 17. – 21. července  – Mini dobrodružný a sportovně dobrodružný – 3 850,-
3. termín – 24.-28. července – Cesta do pravěku – doba ledové – 3 350,-

srpen

4. – termín – 14.- 18. srpna – Indiánský tábor – 3 350,-
5. termín – 21. – 25. srpna – Pohádkový – 3 350,-
6. termín – 28. srpna – 1. září – Mini dobrodružný a sportovně dobrodružný – 3 850,-
Cenu táborů jsme pro tento rok museli zvýšit o míru inflace. Oproti minulému roku vzrostly náklady na provoz.

PŘIHLÁŠKA 

(klikněte na slovo přihláška a ve formuláři vypište údaje o dítěti)

V ceně jsou zahrnuty svačiny, obědy, pitný režim, program a vstupy. U sourozenců je sleva 10% z ceny táboru. Stejná sleva také platí pro děti, které se přihlásí na více termínů. Příměstské tábory se konají od pondělí do pátku od 7:30 – 16:00.

 

Nezapomeňte, že na příměstské tábory přispívají i zdravotní pojišťovny, zjistěte si u své.

 

Denní harmonogram:

7:30 – 8:30 příchod dětí a volná hra

8:30 – 10:00 dopolední program

10:00 – 10:30 svačina

10:30 – 12:00 dopolední program

12:00 – 12:30 oběd

12:30 – 13:30 odpolední klid

13:30 – 15:00 odpolední program

15:00 – 15:30 svačina

15:30 – 16:00 návrat do zázemí, vyzvedávání dětí

Změna programu vyhrazena.

 

Dítě každý den přichází na tábor mezi 8:00 – 8:30 a odchází mezi 15:30 – 16:00.

STORNO PODMÍNKY

Při odepsání dítěte 1-7 dny (včetně pátku) před začátkem táboru, storno poplatek činí 100% z částky (při doložení lékařského potvrzení, storno poplatek 50% z částky).

Při odepsání dítěte 8-14 dnů před začátkem táboru, storno poplatek činí 50% z částky (při doložení lékařského potvrzení, storno poplatek 30% z částky).

Při odepsání dítěte více než 14 dní před začátkem táboru, storno poplatek činí 30% z částky.

Možnost převedení platby a rezervace na jiný termín, pokud bude volné místo.

Při zajištění náhradníka, nebude storno poplatek účtován.