Příměstské tábory 2021

Letní prázdniny se pomalými krůčky blíží. Naplánujte dětem letní tábor s námi.

Příměstské tábory 2021

V létě 2020 jsme poprvé spustili příměstské tábory pro děti z Havířova a okolí. Na táborech jsme si s dětmi užili spoustu dobrodružství a zábavy, už se těšíme na letošní léto.

Letní příměstské tábory budou probíhat v Havířově v našem zázemí cvičení a herny Neposedové. Pro děti bude toto místo známé a nebudou se bát, navíc to máme kousek do přírody a na dětská hřiště. Po ruce budeme také mít veškeré pomůcky, které používáme při cvičení rodičů s dětmi, ale i učebnu na angličtinu a výtvarnou výchovu. Budeme chodit na plavání, a to buď na bazén na Slávii (možná bude otevřený) nebo na Ještěrku v Bartovicích. Hlavními tetami na táboře budou i letos Lucka a Klárka, které přesvědčí i děti, které se ještě na tábor necítí.

Oproti minulým táborům budou nyní rozděleny na témata, která budou daný termín provázet. Toto léto nebudeme dělit tábory zvlášť pro mladší a starší děti, ale v každém termínu táboru budeme mít kapacitu pro menší děti 3-5 let a  starší děti 5-10 let. Chtěli bychom děti společně propojit a učit je vzájemné pomoci při hrách a úkolech.

Jestliže máte dítě starší než 10 let a chce se k nám na tábor připojit i za předpokladu, že ostatní děti budou mladší. Nebo pokud chtějí být sourozenci společně, tak s tím nemáme problém. U dětí od 3 let je podmínkou absolvování nějakého kurzu u nás, tak abychom se znali nebo měli zkušenost se školkou a pobytem v kolektivu.

Dopravovat se na místa budeme pěšky, městskou hromadnou dopravou nebo pronajatým minibusem od společnosti ČSAD. Obědy nám uvaří opět Tak trochu jiné Bistro, které najdete u kina Centrum v Havířově.

Program táborů se může měnit v závislosti na počasí (velké vedro, déšť) nebo na základě přání dětí. Některé činnosti nebudou po menší děti, jako třeba náročné výlety, proto jim program uzpůsobíme a vymyslíme jinou aktivitu na dané téma táboru.

 

Dopravní

Potřebná dovednost: jízda na kole bez přídavných koleček 5-10 let, děti od 3-5 let nemusí umět, program přizpůsobíme.

Orientačním obsahem tábora budou aktivity na koloběžkách, bruslích, kolech. Pojedeme na dopravní hřiště, pump track nebo na lanovou dráhu. Při nepřízni počasí se vydáme na bazén nebo do dětmi oblíbeného trampolínového centra. Téma dopravních prostředků budou provázet i kolektivní hry, tvoření nebo angličtinu.

Za zvířátky

Tento tábor budou provázet výlety za koňmi, kozami, rybami nebo psy. Pojedeme na výlety spojené se zvířátky, naučíme se o nich něco nového. Vyrazíme i na koupaliště nebo bazén, snad z toho dětem nenarostou žábry. Téma táboru bude provázet i kolektivní hry, tvoření nebo lekce angličtiny. Při nepříznivém počasí se vydáme do trampolínového centra.

Děti které se na tábor přihlásí by neměli být alergičtí na zvířecí srst.

Indiánský

Na tomto táboře budeme s dětmi cestovat vlaky, jako novodobí indiáni za svými předky. Chystáme se do indiánského a archeoparku. Vydáme se na dobrodružnou indiánskou stezku, vyrobíme si indiánské trika, čelenky, totemy, luky, praky. Naučíme se indiánskou řeč a užijeme si spoustu srandy při hrách a úkolech. Opečeme si ulovené buřty na ohni.

Děti budou potřebovat jedno bílé triko, ze kterého budeme vyrábět indiánské pončo.

Dobrodružný

Na dobrodružném výletě s dětmi se vydáme na výlety do přírody. Budeme cestovat vlaky a ujdeme pár kilometrů pěšky, pokud počasí dovolí a nezabrání nám silné slunce nebo déšť budeme skoro pořád venku. Vydáme se na stezku po medvědích tlapách, zajdeme na bobovou dráhu nebo si opečeme buřty na ohni. Chystáme se i do rybího domu, čapí stezku, archeoparku. Zajdeme i na bazén nebo koupaliště.

Termíny táborů 2021

5. – 9. července  – Za zvířátky (3-10 let) / Dopravní (5-10let)
12. – 16. července  – Za zvířátky
19. – 23. července  – Dobrodružný
26. – 30. července – Indiánský
2. – 6. srpna – Dopravní
9. – 13. srpna – Za zvířátky
16. – 20. srpna – Indiánský

PŘIHLÁŠKA

proklikněte na dotazník

Cena za děti 5-10 let  je 2850 korun  za týden, v ceně jsou zahrnuty svačiny, obědy, pitný režim a vstupy na bazén. U sourozenců je sleva 10% z ceny táboru. Stejná sleva také platí pro děti, které se přihlásí na více termínů.

Cena za děti 3-5 let je 2400 korun za týden, v ceně jsou zahrnuty svačiny, obědy, pitný režim a vstupy na bazén. U sourozenců je sleva 10% z ceny táboru. Stejná sleva také platí pro děti, které se přihlásí na více termínů. Cena pro menší děti je nižší, protože na některé delší výlety děti nepojedou, vymyslíme jim adekvátní náhradu v tématu táboru.

Nezapomeňte, že na příměstské tábory přispívají i zdravotní pojišťovny, zjistěte si u své.

Příměstské tábory se konají od pondělí do pátku od 7:30 – 16:00. V ceně je zahrnuta dopolední i odpolední svačina, oběd, pitný režim, program i vstupy.

 

Denní harmonogram:

7:30 – 8:30 příchod dětí a volná hra

8:30 – 10:00 dopolední program

10:00 – 10:30 svačina

10:30 – 12:00 dopolední program

12:00 – 12:30 oběd

12:30 – 13:30 odpolední klid

13:30 – 15:00 odpolední program

15:00 – 15:30 svačina

15:30 – 16:00 návrat do zázemí, vyzvedávání dětí

Změna programu vyhrazena.

 

Dítě každý den přichází na tábor mezi 8:00 – 8:30 a odchází mezi 15:30 – 16:00.

STORNO PODMÍNKY

Při odepsání dítěte 1-7 dny (včetně pátku) před začátkem táboru, storno poplatek činí 100% z částky (při doložení lékařského potvrzení, storno poplatek 50% z částky).

Při odepsání dítěte 8-14 dnů před začátkem táboru, storno poplatek činí 50% z částky (při doložení lékařského potvrzení, storno poplatek 30% z částky).

Při odepsání dítěte více než 14 dní před začátkem táboru, storno poplatek činí 30% z částky.

Možnost převedení platby a rezervace na jiný termín, pokud bude volné místo.

Při zajištění náhradníka, nebude storno poplatek účtován.