CO JE DOBRÉ VĚDĚT O CVIČENÍ

Ve cvičení děti motivujeme k tomu, aby pro ně cvičení bylo příjemnou a samozřejmou činností. Kromě pohybu a zajímavých pomůcek si užijí společnou hru a blízkost se svými rodiči a vrstevníky. Říkanky a písničky, které během cvičení používáme, obohacují slovní zásobu. Klademe důraz na vývoj jemné a hrubé motoriky dětí.

PRO KOHO JE CVIČENÍ URČENO?

Pro děti od 4 měsíců do 6 let. Se cvičením můžete začít v jakémkoliv věku dítěte. Pro živější děti, ale i pro ostýchavější, které potřebují začlenit do kolektivu.

PRO DĚTI OD 4 MĚSÍCŮ DO 1 ROKU
od 1960 Kč / 14 lekcí

PRO DĚTI OD 4 MĚSÍCŮ DO 1 ROKU

Cvičení pro nejmenší děti obsahuje správnou manipulaci s dítětem v souvislosti s psychomotorickým vývojem dětí.

Zlepšuje koordinaci pohybů, rovnováhu, vede děti uvědomování vlastního těla. Maminky se naučí, jak s dítětem mohou cvičit i doma a podporovat jeho zdravý vývoj.

Registrace
PRO DĚTI OD 1 ROKU DO 3 LET
od 1960 Kč / 14 lekcí

PRO DĚTI OD 1 ROKU DO 3 LET

Je to věk, kdy děti začnou chodit, proto se věnujeme aktivním činnostem. V lekcích děti běhají, přelézají, prolézají, lezou v tunelu, hrají na hudební nástroje, válí sudy a podobně. Procvičujeme jemnou a hrubou motoriku.

Díky kontaktu s vrstevníky se děti lépe začleňují do kolektivu ve školce.

Registrace
SAMOSTATNÉ CVIČENÍ DĚTÍ
od 1960 Kč / 14 lekcí

SAMOSTATNÉ CVIČENÍ DĚTÍ

Je určené pro děti od 3,5 až 6 let bez přítomnosti rodičů. V lekcích u dětí vytváříme všeobecnou pohybovou průpravu a základ pro další sportovní činnosti. Rozvíjíme koordinační a akcereakční schopnosti. Společně hrajeme jednoduché pohybové hry. Do lekcí také zařazujeme jednoduché jógové pozice a relaxaci.

Registrace

JAK PROBÍHÁ CVIČENÍ

Na úvod se s dětmi a rodiči přivítáme, společně probereme vývoj za uplynulý týden. S dětmi se vítáme a loučíme se stejnou říkankou nebo písničkou. Děti díky tomu poznají, kdy lekce začíná nebo končí. Po společném přivítání přichází rozcvička, opičí dráha a hlavní část na téma dané lekce.

1.
2.
3.

VÝZNAM CVIČENÍ DĚTÍ S RODIČI

Pohyb je jednou ze základních potřeb dětí. Spontánní pohybový režim i cílené pohybové aktivity v období vývoje mají vliv na modelaci kostí i aktivitu jednotlivých svalových skupin každého dítěte. Cvičení podporuje správné držení těla i koordinaci pohybů. Děti mají radost ze společné aktivity s dalšími dětmi za přítomnosti rodičů.

Cvičením v kolektivu se dítěti formují i jeho charakterové vlastnosti. Učí se přizpůsobovat se kolektivu, ohleduplnosti, nemůže uplatňovat stále jen sebe, ale musí dát možnost seberealizace i jiným dětem. Písničky, básničky a říkanky pomáhají rozšiřovat slovní zásobu dětí.

CO SI VZÍT S SEBOU?

Po cvičení může dětem vyhládnout. Sbalte si svačinu a i něco k pití. Během cvičení se budete společně s dítětem pohybovat, proto doporučujeme pohodlné oblečení.

Pro děti

Pro miminka do 1 roku: body s dlouhým rukávem, tepláčky, ponožky

Pro starší děti: triko, tepláky, ponožky s protiskluzem nebo botičky

 

Kdy a kde cvičíme?

Cvičíme v menším kolektivu 6-9 dětí rozdělených dle věku a psychomotorického vývoje.

Kurzy cvičení organizujeme 3 krát ročně od ledna do dubna, od dubna do června, od září do prosince. Kurz obsahuje 10-12 lekcí, které probíhají 1x týdně.  Lekce trvá 45 minut plus 15 minut na odpočinek, volnou hru a převlékání.

Zkušební lekce

Pokud si nejste jisti, jestli by vaše dítě cvičení bavilo. Zavolejte nám a domluvte si zkušební lekci.